Cum reducem costurile la caldura?

Cum reducem costurile la caldura?

Cu o economie intrata in impas si cu o tendinta tot mai negativista, avem nevoie de realizarea unui plan solid in privinta cheltuielilor. Unul dintre aspectele extrem de importante, indispensabile am putea spune, se refera la sistemele de incalzire folosite, sisteme care reprezinta una dintre principalele surse de confort in perioada sezonului rece.

Pentru o economisire adecvata a resurselor financiare in perioada iernii, avem nevoie de un sistem de incalzire eficient, care sa ne ofere un grad ridicat de confort cu cheltuieli minime. Un prim pas pentru o eficientizare a costurilor poate fi considerat cel referitor la izolarea termica a locuintei. Putem opta pentru o constructie bazata pe materiale eficiente din punct de vedere termic, pentru o izolare cu polistiren si pentru o tamplarie profesionala, fie din lemn masiv, fie din pvc cu geam termopan, cunoscuta pentru eficienta sa termica desavarsita.

Cu ajutorul unei izolatii corespunzatoare a locuintei asiguram doar o mica parte a intregului proces, astfel ca este foarte important sa ne asiguram ca principalul factor, si anume sistemul de incalzire, este unul cat se poate de eficient. Cunoastem o serie variata de sisteme de incalzire, de la sistemele clasice precum sobe, seminee, centrale pe diversi combustibili si pana la sistemele de incalzire moderne, asa cum este incalzirea prin pardoseala.

Am ales ca element de referinta sistemul de incalzire in pardoseala datorita numeroaselor avantaje pe care le ofera, de la costurile reduse privind componentele si intretinerea sa si pana la gradul sporit de confort. Asa cum bine anticipati, sistemele de incalzire electrica in pardoseala pot fi solutia perfecta pentru a reduce costurile de caldura in timpul sezonului rece, mai ales daca alaturi de ele realizam o izolare corespunzatoare a locuintei.

Avantajele sistemelor de incalzire electrica in pardoseala

1. Simplitate si eficienta maxima

Simplitatea unui sistem de incalzire electrica in pardoseala se refera la modul extrem de facil prin care se instaleaza cat si lipsa unei intretineri a intregului ansamblu. Din punct de vedere al montajului, aveti nevoie doar de turnarea unei sape in care sa includeti cablurile electrice, pardoseala fiind montata deasupra acestora. De asemenea, montajul sistemelor de incalzire in pardoseala nu implica necesitatea unei incaperi speciale pentru controlul suprem al aplicatiei, simpla prezenta a unui termostat tinand locul centralei de comanda.

Eficienta sistemelor de incalzire in pardoseala este cu cel putin 30% mai ridicata decat orice al sistem de incalzire, de aici si maniera facila prin care puteti economisi sume consistente de bani.

2. Un sistem economic si confortabil

Alegand un sistem de incalzire prin pardoseala, putem spune ca intreg ansamblul unui sistem de incalzire prin pardoseala este mai ieftin decat o centrala obisnuita sau sursele de incalzire clasice. Cu o durata de viata de pana la 50 de ani si costuri de intretinere zero, sistemele moderne de incalzire electrica in pardoseala reprezinta cea mai viabila solutie in privinta incalzirii unei locuinte cu o investie minima.

Confortul sistemelor electrice in pardoseala este redat de temperatura optima in fiecare colt al locuintei dar si datorita structurii sale, sistemele de incalzire in pardoseala fiind plasate sub podea, astfel ca nu ocupa spatiu si nu ofera o prezenta inestetica.

3. Sistem de incalzire ecologic si sanatos

Un punct forte al sistemelor de incalzire in pardoseala este reprezentat  de aspectul ecologic. Potrivit structurii sale, un sistem de incalzire in pardoseala nu necesita evacuare, dispune de un consum redus de energie electrica iar caldura emanata nu are nicio influenta negativa asupra sanatatii. Mai mult de atat, sistemele de incalzire electrica in pardoseala ofera o temperatura constanta in toata incaperea, un aspect primordial pentru familiile care au copii cu varste fragede.

Share this post