Sistemele de încălzire în pardoseală te ajută să economisești

sisteme de incalzire in pardoseala

Sistemele de încălzire în pardoseală te ajută să economisești

Nu este nimic mai frumos decât să vii acasă, într-o locuință caldă și confortabilă după o zi de iarnă rece petrecută la birou sau chiar afară. Având în vedere starea actuală a rețelelor electrice, o locuință confortabilă devine pe zi ce trece un lux costisitor și destul de nesigur.

Combină acest lucru cu situația stocurilor de combustibili care scad mereu și este clar că suntem obligați să adoptăm o poziție mai proactivă în ceea ce privește consumul de energie. Iarna este cel mai bun moment pentru a încorpora măsuri de încălzire ecologice (aspect care este benefic și pentru buzunarele noastre). De câțiva ani, România traversează anumite crize energetice pe timp de iarnă, mai ales când temperaturile scad drastic.

Iată cum sistemele de încălzire în pardoseală te pot ajuta să economisești în această iarnă!

Beneficii suplimentare

Beneficiile încălzirii în pardoseală sunt numeroase. Pe lângă faptul că este o alternativă economică și ecologică față de metodele convenționale de încălzire, încălzirea în pardoseală reprezintă, de asemenea, o opțiune de încălzire mai sănătoasă prin faptul că nu emite aer uscat. Această emitere de aer uscat a sistemelor tradiționale agravează simptome precum astmul și diverse malarii similare. Încălzirea în pardoseală este de asemenea discretă și eficientă.

TotalHeat oferă sisteme de încălzire în pardoseală la calitate superioară

Dacă dorești să instalezi un sistem de încălzire în pardoseală, cele oferite de TotalHeat oferă o tehnologie de încălzire sublaminală de pionierat care asigură temperatura perfectă în orice locuință. Aceste sisteme produse aici sunt realizate din plăci de încălzire subțiri, sub formă de folie, care asigură o instalare fără probleme. Toate sistemele de încălzire sunt testate în siguranță și rezistente la apă. În plus, sunt închise în anumite folii protectoare, care elimină orice risc de șoc electric.

Setează termostatul în mod corespunzător

Având în vedere crizele electrice pe care le mai traversează România, recomandăm achiziționarea termostatului pentru senzori de podea programabili pentru cei care doresc să instaleze sisteme de încălzire în pardoseală. Termostatul programabil este un supliment opțional oferit împreună cu instalațiile de încălzire sublaminate. Acest gadget inteligent economisește energia electrică (și în cele din urmă contribuie astfel la conservarea mediului înconjurător) prin monitorizarea nivelurilor de căldură în camere. Proprietarii locuințelor pot programa dispozitivul în avans. Acest lucru înseamnă că poți opri sistemul atunci când nu este necesar să îți încălzești locuința. În acest mod, poți economisi cu până la 5% din factura de energie electrică.

Sfaturi esențiale pentru întreținerea sistemelor de încălzire în pardoseală

Plăcile laminate nu trebuie niciodată expuse la căldură ce depășește 27 de grade Celsius. Prin urmare, o sondă de podea, o parte esențială a procesului instalării, va monitoriza plăcile de încălzire și astfel va dezactiva termostatul programabil după atingerea acestei temperaturi. De asemenea, ar trebui să eviți acoperirea podelei cu covoare, deoarece temperatura acesteia ar putea fi astfel ridicată la 50 de grade Celsius și ar putea conduce la micșorarea panourilor. Instalația trebuie să fie prevăzută cu un substrat de bună calitate și o membrană rezistentă la umezeală.

Încălzirea în pardoseală constituie, la ora actuală, cea mai fezabilă și rentabilă opțiune atât pentru cei care locuiesc la bloc, cât și pentru cei care au case cu unul sau doua etaje, întrucât antrenează o încălzire optimă a întregii suprafețe utile, independent de volumul ei.

Share this post