Un sistem inovativ de încălzire pentru exterior

Sistem de incalzire pentru gazon

Un sistem inovativ de încălzire pentru exterior

Probabil că mulți dintre voi v-ați întrebat cum se poate ca pe stadion gazonul să fie mereu verde și frumos indiferent de vreme, cum de nu se strică pământul și calitatea lui de la atât de multe antrenamente și jocuri? Ei bine, acest raspuns stă în sistemul de încălzire prin pardoseală al gazonului.

De ce este nevoie de un sistem de incălzire pentru gazon?

1. Dezgheață gazonul și îl menține verde chiar și după un îngheț.

Frigul, gerul si mai ales inghetul brusc dauneaza foarte mult oricarei plante, si de cele mai multe ori acestea se vestejesc. Cu ajutorul sistemului de incalzire prin pardoseala pentru exterior gazonul sta mereu verde si proaspat indiferent de vremea de afara.

2. Ajută la reducerea riscului financiar

Cu atât de mulți jucători și atât de mulți bani care se învârt în lumea sportului, amânarea unui joc de fotbal, spre exemplu, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile ar putea produce pagube financiare substanțiale. Astfel, cu ajutorul sistemului de încăzire, zăpada o să înceapă să se topeasca, iar jocul poate continua în voie.

3. Sporește siguranța

Siguranța jucătorilor este primordială. Fără un gazon prielnic, jucătorii se pot accidenta foarte grav. Cu ajutorul sistemului de încălzire, gazonul este unul prielnic atât în sezonul geros cât și în cel călduros.

4. Sporește gradul de creștere al gazonului

Deoarece sistemul de încălzire are grijă să mențină mereu rădăcinile gazonului la o temperatură optimă, atunci când zăpada începe să se așterne, rădăcinilie gazonului nu o să înghețe și o să fie în permanență sănătoase, astfel că recuperarea gazonului dupa îngheț o sa fie una rapidă și jocurile pot continua în voie.

5. Încălzirea gazonul corespunde standardelor internaționale

Pentru cei care dețin un stadion, aceștia știu că el trebuie să corespundă standardelor internaționale de calitate și de siguranță. Cu ajutorul acestui tip de încălzire, terenul este mereu în conformitate cu standardele FIFA.

6. Timp de montare și instalare rapid

Recondiționarea unui teren pentru jocuri poate să dureze foarte mult și costurile acestuia să fie uriașe, dar nu atunci când apelați la încălzirea solului. Montarea cablurilor sub gazon se face în timp record, în funcție de mărimea terenul la costuri inițiale cu 50% mai mici decât costurile pentru sistemele hidraulice. Acest lucru duce la creșterea fiabilității și a randamentul, astfel că nu sunteți nevoit să închideți stadionul pentru o perioadă îndelungată.

Cum se montează cablurile sistemului de încazire pentru gazon?

Procedura nu este dificilă, dar necesită persoane cu experiență în domeniu. Cablurile pentru încălzire sunt montate sub gazon, fiind împământate la o adâncime de 30 cm. Acestea se pot instala atât sub gazonul natural cât și sub cel artificial.

Puterea sistemului de încalzire prin pardoseală în cazul unui gazon natural variază în funcție de climat, locație, dar o recomandare pentru solul și climatul din Romania este de 50-90 W/m2.

Cum se menține instalația optimă atunci când sunt zăpezi puternice?

De cele mai multe ori, atunci când temperatura scade foarte mult, arenele sportive și terenul de fotbal nu mai sunt folosite, mai ales daca nămeții ating înălțimi foarte mari. Atunci când se instalează un astfel de climat, gazonul care beneficiază de un sistem de încălzire prin pardoseală este acoperit cu un plastic, precum o pelerină, ținând căldura în permanență.

Share this post